Renovation for a Two Storey House

Location: Jardim América district, São Paulo,

The house, built in the 1930s, was disfigured by reforms made during the 1980s and 90s. The proposal was to recover the proportions of the facade, to expand the ground floor, unifying dining area, kitchen and living room and to create a larger, more contemplative, outside area with a small outhouse in the back divided between a playing room, for the client’s daughters, a laundry and a restroom.

The floor and decking are of pine wood. The kitchen, dining and living room cabinets are all aligned on the same wall.

Knowing the client’s passion for cooking, a 5m long kitchen countertop was designed including the cooktop, the oven, a large sink and a table for six people.

Still on the ground floor, two large pivoting doors with wooden frame and large glasses open to a small courtyard.

Photos from ArchDaily
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: