Ashburton House-Melbourne, Australia

The form of the new house is an extruded L shape, two storeys tall. The inside of the L is lined with windows that face a linear park and its canopy of trees to the south-east of the site.  The house was designed around one long view, and all the rooms take advantage of it.

Inside the house, there is a joyous feeling of being in the tree canopy, with the park stretching into the distance. Multiple access points allow the clients’ children to run around and through the house. 

The house is planned around views from the inside, yet the aesthetic focus is mainly on the exterior. 

Pictures from ArchDaily.
Advertisements

2 thoughts on “Ashburton House-Melbourne, Australia

  1. I do agree with all the ideas you have introduced in your post. They’re really convincing and can certainly work. Still, the posts are very short for beginners. May you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: