San Francisco Loft

Clive McCarthy and Dr. Tricia Bell’s home in the Mission district of San Francisco was originally a cigarette warehouse and later belonged to an organization known for its experimental art installations.

Clive McCarthy, left, bought the 10,000-square-foot building, and hired designer Stanley Saitowitz to renovate it. One important feature of the design is a spiral stair that hangs from the roof, without touching the floor, to avoid cutting into the concrete.

A 39-foot-long kitchen counter, made of honed granite, doubles as a workstation and dining table. The brushed-aluminum Hudson Chairs are by Philippe Starck.

The bright-red Lack bookcases in the library are from Ikea.

The black leather LC4 Chaise Lounge in the master bedroom is by Le Corbusier.

The green wall was created by Plants on Walls, a San Francisco-based company.

White edge tiles, by Dal Tile, line the bathroom. The long vanity and sink were custom-cut from Corian solid surface. The spa-like water feature is a RainSky by Dornbracht.

The living room features leather couches from Design Within Reach.
Photos by Matthew Millman. Article featured in The New York Times.
Advertisements

One thought on “San Francisco Loft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: