The Brown Residence

Despite being located in an expansive golf community, the Brown residence celebrates stunning desert views from almost every space. Its careful design makes this possible as views to neighboring houses are edited out focused instead on distant mountains. While the residence presents an unassuming, modest scale to the street, it steps down with the slope of the site allowing the spaces inside to become quite generous. Oversize pivot doors and large expanses of glass allow abundant light and air into these spaces while broad overhangs and shading devices protect them from the harsh desert sun.

Lake|Flato Architects. Photography by Bill Timmerman (from Contemporist)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: